DISC analyse individueel

In welke sector je ook werkt en wat je ook doet, persoonlijkheid is een even belangrijke voorwaarde voor succes als kennis, kunde en werkervaring. Met een individuele DISC analyse krijgen werkgevers en leidinggevenden snel en helder inzicht in de persoonlijkheid van medewerkers en sollicitanten. Evenzo krijgen medewerkers (of zelfstandigen) waardevolle inzichten over zichzelf en hun onbewuste voorkeuren. Als DISC expert help ik jullie graag met het uitvoeren DISC analyses met persoonlijk adviesgesprek. Het afnemen van een persoonlijk DISC rapport is ook mogelijk.

Wat is DISC?

Waarom presteren sommige mensen optimaal onder bepaalde omstandigheden, terwijl anderen in diezelfde situatie juist in de problemen komen? Waarom frustreert bepaald gedrag van iemand de één, terwijl een ander er helemaal van opleeft? Het antwoord is eigenlijk simpel: omdat iedereen een unieke, complexe persoonlijkheid heeft. Met een DISC analyse breng je de complexe werkelijkheid van iemands persoonlijkheid helder en overzichtelijk in kaart, en krijg je inzicht in onbewuste drijfveren, behoeftes en iemands kracht.

Meer over de DISC methode

DISC voor persoonlijke ontwikkeling

Een DISC analyse geeft inzicht in het persoonlijkheidsprofiel van jezelf of die van een werknemer. Het is een krachtig instrument om kwaliteiten, voorkeuren, (onbewuste) behoeftes en iemands communicatiestijl te leren kennen. Daarmee is het de perfecte basis voor persoonlijke ontwikkeling en geeft het handvaten om (werk-)situaties te creëren waarin iemand optimaal kan floreren.

Y4T biedt de volgende DISC rapportages aan:

  • DISC - basis;
  • DISC - leiderschap
  • DISC - sales

DISC info aanvragen

DISC in het wervings- en selectieproces

Ook bij het werven en selecteren van nieuwe medewerkers is DISC een waardevolle tool om kandidaten snel en effectief te leren kennen. Met een DISC analyse van iemand zie je bijvoorbeeld direct of de communicatiestijl en het voorkeursgedrag van iemand past bij de functie. Op die manier wordt de kans op een succesvolle match logischerwijs veel groter.

Wat veel organisaties ook doen is het laten opstellen van een DISC profiel van de functie en/of van de overige teamleden. Zo krijg je immers nog meer zekerheid dat een kandidaat goed past bij de functie en bij het team. Je kan dit bij mij ook laten doen wanneer ik voor jullie aan de slag ga als recruiter.

Hoe werkt een DISC analyse bij Y4T?

Een individuele DISC analyse werkt bij mij heel snel en eenvoudig. Er zijn twee opties: een DISC rapport laten opstellen zonder toelichting of een DISC rapport laten opstellen in combinatie met een persoonlijk gesprek (op locatie of telefonisch/online), waarin ik uitleg hoe je de resultaten moet interpreteren. Ook geef ik je hierin tips op basis van het resultaat. In beide gevallen zijn dit de stappen:

  1. Vraag een DISC analyse aan via onderstaande knop.
  2. Ontvang een link met een code om direct online de DISC vragenlijst in te kunnen vullen.
  3. Vul in 10 tot 15 minuten de vragenlijst (2 x 24 vragen) in of laat de vragenlijst invullen door een medewerker of kandidaat.
  4. Na het invullen worden de resultaten automatisch naar mij gestuurd.
  5. Ik stel het DISC rapport op en mail deze als PDF naar jou als aanvrager.
  6. Als je hiervoor kiest nemen we de resultaten van de DISC analyse samen door. Dit kan op locatie.