DISC methode

Met de DISC methode krijg je inzicht in de persoonlijkheid en de communicatiestijl van jezelf en van anderen. Het is een veelgebruikt en krachtig instrument voor persoonlijke ontwikkeling, werving en om teams te laten groeien. Als gecertificeerd DISC expert help ik bedrijven, organisaties, teams en professionals met het opstellen van persoonlijke DISC analyses (mogelijk in combinatie met een coachsessie) en DISC teambuilding op maat. Meer weten? Lees dan verder, neem contact op of vraag direct een DISC analyse aan.

Wat is de DISC methode?

DISC is een instrument om bewuste en onbewuste voorkeuren in gedrag en communicatie op een verrassend overzichtelijke manier in kaart te brengen. Met een DISC analyse leer je hoe iemand reageert, communiceert en handelt in verschillende omstandigheden. Ook maakt DISC duidelijk wat mensen energie kost, en waar ze juist energie van krijgen. Met name in uitdagende situaties, bijvoorbeeld tijdens stress, hoge werkdruk of conflicten, geeft de DISC methode diepgaand inzicht en biedt het model praktische handvaten om deze situaties succesvol het hoofd te bieden.

Een DISC analyse is dus ontzettend waardevol voor de persoon zelf, maar ook voor leidinggevenden en teamleden. Met name in combinatie met een coachsessie of teambuildingsessie zorgt het voor een beter begrip van elkaar, elkaars communicatiestijl en op die manier dus voor meer effectiviteit en minder conflict.