Teamontwikkeling met DISC

Teamontwikkeling met DISC is een snelle en effectieve manier om de samenwerking tussen teamleden een flinke boost te geven. Teamleden krijgen inzicht in het gedrag en de drijfveren van collega’s en in zichzelf. Hierdoor verbetert de communicatie, wordt de werksfeer beter en ga je als team (nog) sneller groeien. Met persoonlijke DISC analyses als basis en praktische teambuildingsessies op maat laat ik jullie op een speelse, ontspannen en informele manier op een nieuwe manier met elkaar kennismaken. Nieuwsgierig geworden? Neem direct contact op of lees verder voor meer informatie.

[DISC teambuilding aanvragen] [Contact]

Wat is DISC?

De DISC methode is een verrassend simpel maar krachtig instrument waarmee je snel inzicht krijgt in iemands persoonlijkheid. Aan de hand van een DISC analyse leer je hoe iemand reageert en communiceert in verschillende situaties, vooral in moeilijke situaties, zoals bij hoge werkdruk of conflicten. Daarnaast laat het zien waar mensen energie uithalen, en wat ze juist moeite kost. Het DISC model levert op deze manier een waardevolle basis voor een beter begrip van collega’s, de verhouding tussen teamleden en biedt praktische handvaten om te groeien als team.

[Meer over de DISC methode]

Voordelen van DISC teamontwikkeling

  • Combinatie van theorie en praktijk, afgestemd op jullie organisatie.
  • Teamleden krijgen inzicht in elkaars communicatiestijl en drijfveren.
  • Collega’s ontdekken ‘nieuwe’ kwaliteiten van elkaar en leren elkaars valkuilen herkennen.
  • Je leert hoe je overkomt op collega’s, en wat je kan doen om dit te verbeteren.
  • Teamleden leren van elkaar hoe ze omgaan met stress en werkdruk.
  • Dit alles leidt tot meer begrip en vertrouwen, waardoor jullie sneller groeien en conflicten verminderen.

Teamontwikkeling met DISC op maat

Teambuilding is bij mij altijd op maat van de organisatie, het team en de doelen die we vooraf met elkaar afstemmen. De basis voor de teamontwikkeling wordt gevormd door persoonlijke DISC analyses van ieder teamlid, waarvoor teamleden van te voren online een korte vragenlijst invullen. Vervolgens gaan we samen aan de slag, met zoals gezegd een combinatie van theorie, speelse praktijkoefeningen en met name veel met elkaar praten.

Er is veel mogelijk. Zo kan ik bij jullie op locatie komen, maar we kunnen ook naar buiten gaan of gebruikmaken van een externe locatie. Ook het aantal sessies en de duur zijn allemaal bespreekbaar, van een halve dag tot meerdaagse programma’s. Interesse in DISC teamontwikkeling? Neem dan vrijblijvend contact op. Ik bespreek graag met jullie de mogelijkheden.